Till umu.se

Nyheter från institutionen

8 nya platser på läkarprogrammet 2018

2017-09-21
Regeringen satsar i höstbudgeten på att bygga ut landets läkarprogram. Umeå universitet får 8 av de 40 nybörjarplatser som inrättas på läkarprogrammen nästa år.

Prisat abstrakt om KOL-vård

2017-09-19
Sara Lundell, doktorand vid Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering, fysioterapi, har tilldelats ett resestipendium för bästa abstrakt. Det skedde i samband med ERS, European Respiratory Society, internationella kongress i Milano 9-13 september.

Fysioterapeuter fick pris på världskongress

2017-09-12
Under WCPT:s kongress i Sydafrika i somras, prisades tre svenska fysioterapeuter för sin forskning. En av dem är Sebastian Buck som var forskaraspirant på Umeå universitet under sitt sista år på grundutbildningen.

VK Debatt: Neddragningar är förödande för äldres hälsa/välbefinnande

2017-08-30
Den indragning av tjänster som föreslås inom Umeå kommuns äldreboenden blir förödande för de som bor där. Antalet tjänster borde utökas, inte minskas. Det skriver en grupp med bland annat forskare vid Umeå universitet, i en debattartikel i VK 30 augusti.

SVT Sport: Så kan du anpassa din träning efter menscykeln

2017-07-27
SVT Sport beskriver forskning gjord vid Umeå universitet som visar att styrketräning under menstruationcykelns första halva har större effekt. I filmen beskriver Karin Larsén, Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering och Enheten för idrottsmedicin, hur kvinnor kan anpassa sin träning eft...

Forskning kring fysisk träning för personer med demens prisad i Almedalen

2017-07-10
Vid en prisceremoni i Almedalen den 3 juli fick Erik Rosendahl, professor i fysioterapi vid Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering, årets forskningsutmärkelse från SKPF Pensionärerna. Priset gäller för forskningsprojektet UMDEX, där forskare vid Umeå universitet utvärderar effekterna a...

Skickliga lärare meriteras vid Medicinska fakulteten

2017-06-29
Tre lärare vid Medicinska fakulteten har fått utmärkelsen meriterade lärare i Umeå universitets utlysning 2017.

Seminarium: Brain plasticity in orofacial pain and sensorimotor function

2017-05-24
Välkommen till ett seminarium på tandläkarhögskolan. Titel: Brain plasticity in orofacial pain and sensorimotor function.

Nyhetsarkiv