Nyheter från institutionen

Tjugotre nya pedagogiskt meriterade lärare vid Umeå universitet

2018-06-11
Umeå universitet har nu ytterligare 21 meriterade och två excellenta lärare. Det är resultatet av den senaste omgången i Umeå universitets pedagogiska meriteringsmodell. I dag finns det totalt 162 meriterade eller excellenta lärare vid Umeå universitet.

bjorkloven.com: Fys- och målvaktstränare till juniorerna

2018-06-01
Joakim Lehto, student vid Tränarprogrammet med inriktning Idrottsfysiologi, Idrottsmedicin och Idrottspsykologi vid Umeå universitet, är klar som fys- och målvaktstränare för Bjöklövens U16 upp till J20. Till hösten påbörjar Joakim sitt tredje läsår vid sitt utbildningsprogram.

Projektarbeten presenterades för allmänheten

2018-05-30
Arbetsterapeutstudenter presenterade i slutet av maj i en galleria i Umeå, sina avslutande projekt innan examen. De fem innovations- och förändringsprojekten spände brett, från 3d-teknik till friluftsaktiviteter för personer med neurologiska skador och sjukdomar.

Nytänkande studenter skapar delaktighet

2018-05-24
Att främja integration för nyanlända och utveckla hållbar ergonomi för unga violinister, är exempel på projekt som arbetsterapeutstudenter vid Umeå universitet har jobbat med under våren. 29 maj presenterar de sina projekt i Utopia.

Årets Idrottsalumn 2017 och Årets Elitidrottsstudent 2017hyllades under Umeå Idrottsgala

2018-02-23
I går kväll arrangerades Umeå Idrottsgala på Universum. Galan hyllar och uppmärksammar aktiva, ledare, eldsjälar och föreningar som på ett positivt sätt bidrar till Umeåidrottsstads utveckling. Under galakvällen delade Idrottshögskolan ut utmärkelser till Linda Andersson för årets Idrottsalumn samt ...

Ny partner i forskarskola om åldrande och hälsa

2018-02-08
Umeå universitet har ansökt om och blivit antaget som partneruniversitet till en tvärvetenskaplig, nationell forskarskola om åldrande och hälsa - SWEAH.

Skallskada ökar demensrisk efter 30 år

2018-01-30
En traumatisk hjärnskada efter till exempel slag mot huvudet ger en förhöjd risk att insjukna i demens så länge som 30 år efter själva skadan. Det visar en ny studie vid Umeå universitet där forskarna har följt sjukdomshistorien för 164 000 personer som drabbats av skallskador.

Kliniska forskare får WCMM-medel för postdoktoral meritering

2018-01-19
Wallenberg centrum för molekylär medicin, WCMM, har beviljat 11 läkare tidigt i den kliniska karriären 4-åriga forskningsförordnanden (50 procent) med/eller driftstöd á 2 miljoner kronor.